Tisztelettel meghívjuk a Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága "TERRA MADRE" a Hagyományos Terméket Előállító Közösségek Világnapja szakmai rendezvényére, az EOQ MNB Egyesület, az FM stratégiai partnere közreműködésével.

MEGHÍVÓ

a Földművelésügyi Minisztérium
Eredetvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága
"TERRA MADRE"
a Hagyományos Terméket Előállító Közösségek Világnapja
 szakmai rendezvényére,
az EOQ MNB Egyesület, az FM stratégiai partnere közreműködésével
Fővédnök: Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter

Helyszín:Földművelésügyi Minisztérium
              Budapest, Kossuth tér 11., Darányi Ignác terem
Időpont:   2015. december 10. (csütörtök) 10.00 - 16.30 között

Végleges program: http://eoq.hu/akt15/mh151210.pdf 

A részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött!

On-line jelentkezés: http://eoq.hu/akt15/jel151210.htm

Idén ismét megrendezzük a Terra Madre Világnapot, ezen a napon világszerte a hagyományos terméket előállító közösségeket helyezik a fókuszba. Az eredetvédelemért felelős helyettes államtitkárság szakmai segítséget nyújt a nemzeti és uniós szintű oltalmi formák megismeréséhez, a nemzeti és uniós minőségrendszerekbe kerüléshez, és a hozzájuk kapcsolódó támogatási lehetőségek igénybevételéhez.

A Világnap keretében a HÍR védjegy használati jogát 2015-ben elnyert pályázók ünnepélyesen kapják meg a díjat. A minisztérium által működtetett HÍR védjegy pályázat eredményeként 2010 óta - az idei díjazottakkal együtt - összesen 60 pályázó 132 terméke nyerte el a HÍR védjegy használatának a jogát.

Az EOQ MNB Közhasznú Egyesület, a minisztérium stratégiai partnereként 2012-ben vándordíjat alapított. A ”Közösségi Vándordíj a hagyományos termékekért” a hagyományos termékek érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató közösségek elismerésére szolgál. A vándordíj átadására idén immár negyedik alkalommal, szintén ezen a rendezvényen kerül sor.


 

A konferencia kísérőrendezvénye: A Mozgó Piac HÍR védjegyes termelők portékáiból álló ünnepi vására