Hírek, események

Tokaji borok bemutatója Magyarország Hollandiai Nagykövetségen

Tovább a teljes cikkre

VII. Magyar szüret, berlini Magyar Nagykövetség

Tovább a teljes cikkre

Termelői Közösségek Napja a Földművelésügyi Minisztériumban

Tovább a teljes cikkre

Védett eredetű lett a Vasi vadkörte pálinka

Tovább a teljes cikkre

Eredetvédelmi témájú konferenciák az OMÉK-on

Tovább a teljes cikkre

A 2017. évi Pálinka Országkóstoló ünnepélyes bejelentése

Tovább a teljes cikkre

I. Nemzeti Szörp Verseny Soltvadkerten

Tovább a teljes cikkre

Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért (KDHT) 2016 díjazottjai

Tovább a teljes cikkre

Terra Madre HÍR Díjátadó Gála és Slow Food (Komótos étkezés) nemzetközi szakmai fórum

Tovább a teljes cikkre

Eredetvédelmi Konferencia 2016. november 15-én

Tovább a teljes cikkre

Újfehértói Fürtös Fesztivál

A Nemzeti Értéktár újabb eleme, a fürtös meggy, a kiváló pálinkák, és a helyi kézműves ékszerek egyaránt jó hírét viszik Újfehértónak az egész országban – köszöntötte az Újfehértói Fürtös Fesztivál résztvevőit Nagy István, a földművelésügyi minisztérium parlamenti államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

A Földművelésügyi Minisztérium és a Pálinka Nemzeti Tanács megtartotta a 2016. évi Pálinka Országkóstoló eredményhirdető gáláját a Parlamentben

Magyarországon 8 pálinka áll európai uniós oltalom alatt, a Földművelésügyi Minisztérium arra törekszik, hogy számukat folyamatosan bővítse, hogy minél teljesebb legyen az ország pálinkatérképe - mondta a földművelésügyi miniszter kedden Budapesten az Országházban, az idei Pálinka Országkóstoló eredményhirdetésén.

Tovább a teljes cikkre

A Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelmi Főosztálya megjelenteti a Nagykunsági szilvapálinka és a Nagykunsági birspálinka termékleírását

A Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelmi Főosztálya a mezőgazdasági termékek és az élelmiszerek, valamint a szeszes italok földrajzi árujelzőinek oltalmára irányuló eljárásról és a termékek ellenőrzéséről szóló 158/2009. (VII. 30.) Korm. rendelet 10. § (5) bekezdése alapján megjelenteti a Nagykunsági szilvapálinka és a Nagykunsági birspálinka termékleírását.

Tovább a teljes cikkre

Megkezdődött a nevezés a 2016. évi Vörösborok és Pezsgők Országkóstolójára

A Földművelésügyi Minisztérium a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával közösen meghirdette a Vörösborok és Pezsgők Országkóstolóját. A mintákat és a jelentkezési lapokat 2016. június 24-ig lehet beküldeni a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságára.

Tovább a teljes cikkre

2016. évi Pálinka Országkóstoló

A Pálinka Országkóstoló olyan megmérettetés, amelynek célja a pálinkának, mint hazánk nemzeti italának a hitelét és ismertségét növelni, a magas színvonalú országos rendezvényen elért eredmények révén is elősegíteni a minőségi pálinka bel- és külpiaci megjelenését. A Pálinka Országkóstoló rendezője a Pálinka Nemzeti Tanács és a Földművelésügyi Minisztérium.

Tovább a teljes cikkre

Európai Agrárminiszteri Fórum a Vinitaly keretében

Ötvenedik alkalommal rendezték meg a Vinitaly nemzetközi szőlészeti es borászati szakvásárát 2016. április 11-13. között Veronában, Olaszországban. A jubileumi Vinitaly keretében az olasz mezőgazdasági, élelmiszeripari és erdészeti minisztérium fórumot szervezett az EU bortermelő országainak részvételével, amelyen Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár vett részt.

Tovább a teljes cikkre

Nagy siker volt az idei Prowein Düsseldorf a magyar bor számára

2016. március 13-15. között rendezték meg a ProWein Düsseldorf Nemzetközi Bor és Szeszesital Szakvásárt Németországban. A kiállításon 59 ország 6200 kiállítója és 55.000 fő szakmai látogató vett részt, ahol a Borkiválóságok is képviseltették magukat.

Tovább a teljes cikkre

Köztestületté alakult a Pálinka Nemzeti Tanács

Köztestületté alakult a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT) – jelentette be a földművelésügyi miniszter a szervezet köztestületté alakuló ülésén szerdán Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Meghívó a Pálinka Nemzeti Tanács köztestületté alakuló ülésére

A pálinkatörvény módosítására 2015. december 12-én került sor, amelynek eredményeképpen a Pálinka Nemzeti Tanács köztestületté alakult és az alakuló ülés megtartásának határidejét a törvény 2016. április 10-ig tűzte ki.

Tovább a teljes cikkre

Megkezdődött a nevezés a 2016. évi Fehér- és Rozéborok Országkóstolójára

A Földművelésügyi Minisztérium a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával közösen meghirdette a Fehér- és Rozéborok Országkóstolóját. A mintákat és a jelentkezési lapokat 2016. május 2-ig lehet beküldeni a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságára.

Tovább a teljes cikkre

Idén is folytatódik a Nemzeti Borkiválóság Program

Idén is folytatódik a Nemzeti Borkiválóság Program, elsőként a Fehér- és rozéborok országkóstolóját hirdetik meg, amire május 2-ig lehet jelentkezni - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Erősödött a borexport, csökkent az import 2015-ben

A mennyiség szinten tartása mellett nőtt a magyar borexport értéke, és csökkent a borimport mennyisége 2015-ben az előző évhez képest - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Díjat nyert a Nemzeti Borkiválóság Program

A legjobb bormarketing kampány díját nyerte el a Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Borkiválóság Programja a VinCE Awards 2016 versenyen. Tizenkét kategóriában ismerték el a magyarországi borvilág kimagasló teljesítményeit a VinCE magazin által tavaly alapított VinCE Awards nevű díjjal, amelyet csütörtökön adtak át a 7. VinCE Budapest Wine Show nyitónapjának gálaestjén.

Tovább a teljes cikkre

Felhívás szakmai szervezetek részére a köztestületté alakuló Pálinka Nemzeti Tanács alakuló ülésére

A pálinkáról, a törkölypálinkáról és a Pálinka Nemzeti Tanácsról szóló 2008. évi LXXIII. törvény 2015. december 27-én hatályba lépett módosítása alapján a Pálinka Nemzeti Tanács köztestületté alakul.

Tovább a teljes cikkre

Az eredetvédelem megfelelő használata előnyt jelent a borászatban

A földrajzi árujelzők használata jó eszköz a szőlő- és bortermelés jövedelmezőségének fenntartására, javítására és a piaci helyzet megszilárdítására – hangsúlyozta előadásában Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár a Borjog és Bormarketing konferencián múlt hét csütörtökön, Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Kiválasztották 2015 Fehér Borkiválóságait

Több mint félezer nevezett fehérborból 265 tétel került be a Fehér Borkiválóságok közé. A készülő, idén harmadik alkalommal megjelenő kötet kétnyelvű lesz, hogy a belföldi piacokon túl a külföldi érdeklődőket is megszólítsa.

Tovább a teljes cikkre

2016 pálinka trendjei

A 2016-os év ismét a gasztronómia és a hungarikumok köré szerveződik hazánkban. A kürtöskalács, a kolbász és a fűszerpaprika mellett pedig a legkedveltebb hungarikum egyértelműen a pálinka. Az idei a hagyományos gyümölcsök és tiszta törkölyök éve lesz pálinka fronton – a karakteres, letisztult minőségé.

Tovább a teljes cikkre

Kiemelkedő külgazdasági potenciál rejlik a pálinkában

A pálinkában, mint első számú hungarikumban rejlő lehetőségek kiaknázásáról tartottak tanácskozást a Pálinka Céh Egyesület kétnapos szakmai fórumán, Zsámbékon, ahol a Földművelésügyi Minisztérium két helyettes államtitkára tartott előadást.

Tovább a teljes cikkre

Terra Madre - Hagyományos Terméket Előállító Közösségek Világnapja

Tisztelettel meghívjuk a Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága "TERRA MADRE" a Hagyományos Terméket Előállító Közösségek Világnapja szakmai rendezvényére, az EOQ MNB Egyesület, az FM stratégiai partnere közreműködésével.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció